pH-Balance - Vaginale Zelftest

Herken en voorkom vaginale ongemakken en problemen

Heeft u wel eens last van één of meerdere van onderstaande symptomen?
En bent u soms bang voor een SOA of schaamt u zich hiervoor?

  • onaangename geur?
  • jeuk?
  • vaginale afscheiding?
  • irritatie?

Dan bent u niet de enige en u hoeft zich hier zeker niet voor te schamen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrijwel alle vrouwen hier regelmatig last van hebben, hebben gehad of last van zullen krijgen.

pH-Balance

Deze symptomen duiden op Bacteriële Vaginose (Vaginosis / vaginitis) en het is het meest voorkomende en onderschatte vaginale probleem. Bacteriële Vaginose is geen SOA. Het meest optredende en herkenbare symptoom bij een Bacteriële vaginose (BV) is een vaginale pH-waarde hoger dan 4.5

De unieke pH-Balance vaginale zelftest* is de enige wetenschappelijk bewezen test om deze waarde zelf eenvoudig te kunnen meten. De gevolgen van een verhoogde vaginale pH-waarde (indien deze optreedt met een grijs-witte afscheiding en een onaangename geur: Amsel Criteria) dienen zeer serieus genomen te worden.

Veelal treedt Bacteriële Vaginose op in combinatie met een dunne witte of grijze vloed en een onaangename geur.

Veel vrouwen denken bij bovenstaande problemen dat ze wellicht een schimmelinfectie hebben. Bacteriële vaginose komt echter twee keer zo vaak voor maar wordt lang niet altijd goed herkend en behandeld.

Op dit moment hebben meer dan 450.000 vrouwen in Nederland en België Bacteriële Vaginose, waarvan de helft hiervan niet op de hoogte is. Tot voor kort werd er door de medische wetenschap weinig aandacht besteed aan Bacteriële Vaginose (BV), echter recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met een verhoogdevaginale pH-waarde (hieraan is een BV vrijwel altijd te herkennen) een risico lopen op verschillende en soms ernstige aandoeningen.

Een verhoogde vaginale pH vergroot de kans op: Chlamydia, HIV, HPV, SOA's,Schimmelinfecties (Trichomonas) en op lange termijn onvruchtbaarheid en/of ontstekingen in het bekkengebied.

Zwangere vrouwen lopen een verhoogd risico op: een vroeggeboorte of late abortus, voortijdige weeën, of het te vroeg breken van de vliezen. In Duitsland en België is het inmiddels een standaard procedure om bij zwangere vrouwen de vaginale zuurgraad te controleren onder invloed van aanbevelingen door gynaecologen.

Daarnaast is het slagingspercentage van een IVF behandeling lager bij vrouwen met een verhoogde vaginale pH waarde.

Het is daarom zeer belangrijk deze pH-waarde regelmatig te controleren. Ook bij een verdenking op een Candida (Albicans) Schimmelinfectie is het meten van de vaginale pH van belang om de juiste diagnose te kunnen stellen. Door het tekort aan lactobacillen en stijging van de pH is de vatbaarheid voor urineweginfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen zoals gonorroe, chlamydia, trichomoniasis en besmetting met het humaan immunodeficiëntie virus (HIV) en humaan papillomavirus (HPV) toegenomen.

Via deze unieke zelftest heeft u nu voor het eerst de mogelijkheid zelf te kunnen testen of uw vaginale pH waarde zich in het gezonde bereik bevindt. Het meten van de vaginale zuurgraad is een vast onderdeel van het onderzoek naar Vaginose. Indien u positief test op de symptomen: onaangename geur, onregelmatige vloed en een vaginale pH-waarde hoger dan 4.5 dan is Bacteriële Vaginose vrijwel zeker als diagnose te stellen.

Een verpakking pH-Balance bevat 5 testen waarmee u eenvoudig, snel en pijnloos over een langere periode uw vaginale pH-waarde kunt meten en tijdig een veranderende vaginale pH-waarde kunt vaststellen.

Tijdig onderkennen van Bacteriële Vaginose biedt u de mogelijkheid om via aanpassing van voedingspatroon, gebruik van verschillende speciale vaginale hygiënische producten of medicinale cremes deze problemen voor te zijn. U heeft nu bovendien voor het eerst de mogelijkheid om de werking van dergelijke producten zelf te testen en te controleren op hun werking en effect!

BV is geen SOA en het herkennen en voorkomen hiervan is nu dan ook eenvoudig geworden door het regelmatig meten van uw vaginale pH-waarde.

Een verhoogde pH-waarde is gelukkig ook goed te verhelpen. Informeer bij uw huisarts (neem de test en de handleiding van de test mee) naar de mogelijkheden hierin of gebruik de juiste cremes of gels om de pH waarde weer op peil te brengen. U kunt ook informeren naar deze test bij uw drogist of apotheker. Zij kunnen de test voor u bestellen via de medische groothandel (o.a. Holland Pharma en Unipharma).

Ook bij een mogelijke Chlamydia of Trichomonas besmetting en een verhoogd risico op het oplopen van SOA's, HPV en HIV, speelt de vaginale pH-waarde een belangrijke rol. Het bepalen van de pH waarde van uw vagina is onderdeel bij de bepaling van de aandoening en de behandeling hiervan.

pH-Balance is de enige gepatenteerde zelftest om de vaginale zuurgraad vast te stellen. De test is speciaal ontwikkeld door een Duitse fabrikant en is al vele jaren doormiljoenen vrouwen in meer dan 50 landen in gebruik. pH-Balance wordt door Duitse gyneacologen voorgeschreven en gebruikt bij vaginale klachten. De teststrook aanwezig in pH-Balance is dezelfde welke door alle huisartsten wereldwijd wordt gebruikt voor het vaststellen van de vaginale zuurgraad. Dat maakt pH-Balance uniek ten opzichte van andere vaginale pH testen.

Intieme klachten dient u serieus te nemen, test daarom alleen met een erkende test als pH-Balance®

Wij nemen uitdrukkelijk afstand van onderstaande tekst welke valt te lezen op de website van merk X:

"Bij de meeste testen geeft een bepaalde verkleuring na het uitvoeren van de test aan wat de pH waarde is. U moet de juiste kleur dan uit een kleurenschaal op de verpakking selecteren en deze vergelijken met de kleur op de test om uw pH waarde vast te kunnen stellen. Hierbij kan het visueel niet goed inschatten van de kleur het resultaat van de uitslag beïnvloeden."

Dit is een loze bewering en niet op wetenschappelijk onderzoek gestoeld. pH-Balance is al meer dan 6 jaar op de markt, klinisch onderzocht (documentatie opvraagbaar) en wordt ook gebruikt door artsen en specialisten. Het merk X is online verkrijgbaar en maakt alleen onderscheid (op zijn best) tussen een pH van 4.5 of hoger. Een waarde valt hiermee niet te bepalen. Merk X schermt wel met het belang van een vaginale pH bepaling tijdens de zwangerschap, echter is uit meerdere publicaties bekend dat een risico in de meeste gevallen pas optreedt bij een pH van 5 of hoger. Dit onderscheid is simpelweg niet te maken met merk X en het is dan ook aan te raden om pH-Balance te gebruiken tijdens de zwangerschap. De kreet te lezen op de website van merk X (onze test heeft voordelen boven andere zelftesten) is dan ook nergens op gebaseerd en zeker niet gestoeld op wetenschappelijke onderbouwingen.