Waarom zou ik mijn vaginale pH-Waarde moeten testen?

Indien u last heeft van vaginale afscheiding die bovendien onaangenaam ruikt dan moet u zeker uw vaginale pH-waarde testen. U heeft nu voor het eerst die mogelijkheid met deze unieke zelftest.

pH-Balance is de enige* betrouwbare test om thuis een verhoogde vaginale zuurgraad te kunnen vaststellen. De test is ontwikkeld voor thuisgebruik en is de afgelopen jaren doormiljoenen vrouwen in meer dan 50 landen gebruikt. 

Bij een verstoorde vaginale flora neem de kans op Candida, Chlamydia, Trichomonasen infecties enorm toe. Ook het risico op een besmetting met het HIV en HPV virusneemt toe volgens steeds meer recente onderzoeken. Dit geldt voor vrouwen met een SOA maar dus ook voor vrouwen die last hebben van Bacteriële Vaginosis (BV).

Het regelmatig testen op deze vaginale dysbiose geeft u de kans tijdig de verstoring te constateren en maatregelen te nemen.

Tevens biedt deze test u de kans de werking van vaginale cremes en gels te testen. Of u baat heeft bij deze producten kunt u nu op voorhand al bepalen. Bij een pH-waarde hoger dan 4.5 kunnen deze producten wellicht uitkomst bieden. De werkzaamheid van dergelijke vaginale gels en cremes kunt u nu ook zelf eenvoudig en snel bepalen.

De applicator voor het meten van uw vaginale pH-waarde maakt dit product uniek. Het is een uitgebreid getest en gepatenteerd product welke fouten bij het bepalen van de pH-waarde uitsluit. Door de vorm en het gebruik wordt de pH-waarde altijd op de juiste plaats bepaald. Het gebruik en inbrengen van de applicator is volkomen pijnloos. De verpakking bestaat uit 5 testen, individueel verpakt en voorzien van een kleurenschaal.

Waarom is mijn vaginale pH tijdens mijn Zwangerschap zo belangrijk?

Daarnaast hebben uitgebreide klinische onderzoeken aangetoond dat zwangere vrouwen met Bacteriële Vaginose (bij 15 - 20% van alle zwangerschappen wordt bacteriële vaginose geconstateerd) een groter risico lopen op:

  • - vroeggeboorte
  • - late miskraam
  • - voortijdige weeën
  • - chorioamnionitis (een infectie van de baarmoeder tijdens de zwangerschap)
  • - bacteriële infectie van de foetus
  • - het te vroeg breken van de vliezen
  • - koorts tijdens de geboorte
  • - ontsteking van het baarmoederslijmvlies na de geboorte (endometritis postpartum)
  • - een (te) laag geboortegewicht

Veilig uw zwangerschap door met pH-Balance. In België en Duitsland is het testen op vaginale pH-waarde tijdens de zwangerschap al een vast onderdeel van de zwangerschapsbegeleiding. De richtlijn van de vereniging van Duitse Gynaecologen vermeld dat er bij iedere zwangerschap een regelmatige meting van de vaginale pH-waarde plaats dient te vinden. Ook wordt vrouwen aangeraden om dit zelf te doen middels de pH-Balance test. Bij een pH hoger dan 4.5 dient er direct contact opgenomen te worden met de behandelend arts of verloskundige en een behandeling te volgen. Artsen kunnen dan beslissen om antibiotica voor te schrijven of een vaginale gel om de pH waarde weer op een gezond peil te brengen. De talrijke onderzoeken hiernaar laten duidelijk zien dat het aantal vroeggeboorten en andere complicaties, afneemt bij die groep vrouwen waarbij regelmatig de vaginale pH wordt bepaald. De pH-Balance test wordt aangeraden als zelftest aangezien hiermee de zekerheid wordt verkregen van een juiste pH bepaling!

Recente onderzoeken tonen tevens aan dat er verband bestaat tussen Bacteriële Vaginose en ontstekingen in het bekkengebied van de vrouw. Deze ontstekingen kunnen leiden tot onvruchtbaarheid door verstopte eileiders.

Daarnaast is aangetoond dat vrouwen met Bacteriële Vaginose, een lagere slagingskans op een zwangerschap hebben bij IVF behandelingen.

Het verband tussen BV en het risico op het oplopen van SOA's (sexueel overdraagbare aandoeningen) wordt in steeds meer wetenschappelijke publicaties gemeld. Vrouwen met een BV lopen een groter risico op een besmetting met het HIV en HPV virus.

Het belang van deze meting wordt ook steeds duidelijker onderkend door de Nederlandse medische wereld. U heeft nu de mogelijkheid om deze test zelft uit te voeren. Een verhoogde pH-waarde dient dan te worden gemeld aan uw huisarts. Neem de handleiding en de test mee naar uw huisarts en overleg met hem of haar over de uitslag.

pH-Balance is als enige test in staat om daadwerkelijk uw vaginale pH waarde te bepalen. Zoals is terug te vinden onder "belang vaginale pH" is het juist erg belangrijk om zo exact mogelijk de vaginale pH te kunnen bepalen. Daartoe is pH-balance voorzien van een kleurenschaal waarmee dit vrijwel exact is te bepalen. Bovendien maakt de pH-Balance test als enige gebruik van Merck© pH strips. Dit zijn dezelfde strips als huisartsen wereldwijd gebruiken om de vaginale pH te bepalen bij vaginale klachten. Uw vaginale pH waarde meten is zeer belangrijk bij klachten, maar doe dat dan wel met de erkende (aanbevolen door Duitse Gynaecologen) pH-Balance test.